Johtajat ilman rajoja -blogi

Moikka, tervetuloa tekemään suomalaisesta työelämästä parempaa!

Johtajat ilman rajoja -blogi on ajatustörmäyttämö, jonka ympärillä on tarkoitus käydä keskustelua, jakaa näkökulmia, sparrailla, jotta yhteisöllisen oppimisprosessin kautta meistä jokainen kasvaisi ihmisenä ja kehittyisi ammattilaisena. Keskitymme esimiestyöhön, päätöksenteon ilmiöihin ja johtamiseen.

Jos olet johtaja, yrittäjä, opiskelija, töissä HR-osastolla tai muuten vain elossa ja halukas kehittymään ihmisenä, tervetuloa joukkoomme! Meidän tavoitteenamme on muodostaa hyvien ihmisten, hyvien johtajien yhteisö, joka jakaa kokemuksia ja yhdessä oppimisen ja tekemisen kautta auttaa jokaista jäsentään kasvamaan niin ihmisenä kuin ammattilaisena.

Johtaminen on audiovisuaalista toimintaa, jonka päämääränä on saada joukko ihmisiä toimimaan paremmin ja tehokkaammin kuin ilman johtamista. Johtajan olemassaolon oikeutus tulee hyödystä muille. Oman johtamisen ja johtajuuden kehittäminen kehittää myös ympäristöä. Johtaja on vastuussa paitsi työntekijöistä, myös heidän läheisistään: niin hyvä kuin huonokin päivä töissä näkyy vapaalla ja kotona.

Meidän päämäärämme on luoda parempi yhteiskunta paremman johtamisen kautta ja siihen pääsemme jakamalla ja vaihtamalla osaamista ja näkökulmia tämän blogin kautta. Voit lukea blogin taustoista täältä tai tutustua meihin täällä. Yhteyden meihin saat tästä.

Tervetuloa mukaan!

Suomalainen esimiestyö on omien kokemustemme mukaan keskimäärin surkeaa, joskus kertakaikkisen umpisurkeaa. Parhaimmillaan se on toki jotain aivan mahtavaa, mutta valitettavan harvoin. Esimiestyön edellyttämiä valmiuksia ja taitoja on kuitenkin aina mahdollista oppia ja kehittää. On hienoa, että esimiestyön ja johtamisen kehittäminen kiinnostavat juuri sinua!

Olet varmaan itse käynyt, tai ainakin tunnet jonkun joka on käynyt, johtamisen tai esimiestyön kurssilla. Siksi tiedät, etteivät kurssit opeta johtamista. Kurssit käsittelevät ajanhallintaa, itsensä johtamista, erilaisia suuntauksia ja viitekehyksiä, kuten Scrum, ITIL tai Lean. Joillain kursseilla saatetaan mainita transformationaalinen johtajuus, tilannejohtaminen tai se, että persoonallisuustyyppejä on useita erilaisia ja DiSC olisi sinulle ja tiimillesi ratkaisu kaikkeen.

Kursseilla ei kuitenkaan opeteta ihmisten kohtaamista, vuorovaikutusta, kommunikaatiota arjen käytännön tilanteissa, eikä sitä, millaiset vääristymät vaikuttavat päätöksentekoomme jopa silloin, kun luulemme olevamme rationaalisia ja loogisia. Eikä todellakaan sitä, kuinka välttää näitä vääristymiä tai kuinka olla keskeneräinen ihminen samalla, kun työskentelee johtajana eli roolissa, johon kohdistuu valtavasti odotuksia, toiveita, jopa pelkoja.

Edellä mainittu on todella harmillista, kenties jopa vaarallista. Erityisesti yhdistettynä siihen, että perinteisesti parhaista asiantuntijoista on tehty esimiehiä. Eihän missään toisessakaan ammatissa pärjää ilman koulutusta! Voiko se olla myös syy siihen, miksi Suomessa on niin paljon huonoa johtamista, epäonnistuvaa esimiestyötä ja erilaisia ongelmia työpaikoilla?

Ainakin se on syy siihen, miksi tämä sivusto ja blogi ovat olemassa. Yhdessä me voimme tehdä suomalaisesta työelämästä parempaa.

Uskomme, että tämän blogin ympärillä voimme keskustelemalla, oppimalla ja vaihtamalla kokemuksia yhdessä sinun kanssasi auttaa suomalaista työelämää muuttumaan. Uskomme, että ihmisen kohtaaminen kokonaisena ihmisenä, ja ihmisen kokoisena, johtaa parempaan työelämään ja viime kädessä lukuun viivan alla.

Työelämä on mahdollista muuttaa yksi esimies kerrallaan, se kaikki alkaa sinusta.

Copyright 2019 Johtajat ilman rajoja -blogi.